Tuesday, August 9, 2011

London rellen: Mark Duggan 'stierf aan schotwond

Winkels zoals Tesco en een aantal banken in de Jewellery Quarter besloten om te sluiten vanaf halverwege de middag.

De beslissing volgt op een nacht van geweld in de stad met een politiebureau in brand gestoken en geplunderd winkels.

Ongeveer 130 mensen werden gearresteerd, van wie sommigen West Midlands korpschef Chris Sims omschreven als "verrassend jong".

Retail Birmingham, een groep die ziet er na de winkeliers de belangen, zei dat het tot op de individuele detailhandelaren over het al dan niet gesloten is.

Een woordvoerder zei dat ze een ontmoeting gehad met de politie hield eerder op dinsdag.

"Na overleg met West Midlands Police vandaag, Retail Birmingham is geadviseerd om u te informeren dat er geen rechtstreeks verzoek om winkels om vandaag vroeg dicht, hoeveel kunnen ervoor kiezen om," aldus de woordvoerder.

Doorgaan met het lezen van de belangrijkste verhaal
"
Start Citaat

Het was echt eng om eerlijk te zijn en ik verliet meteen "

Eigenaar van de winkel Lucian Antoin
"We hebben geadviseerd dat het 'business as usual' in het centrum en er zal een aanzienlijk toegenomen politie aanwezigheid in het centrum tot nader order zijn, aan het publiek en bedrijven gerust te stellen."

Sommige medewerkers van Birmingham City Council mochten vroeg te vertrekken voor hun huizen.

Ondernemers langs Colmore Row in Birmingham werden schoonmaken met een aantal, zoals Sainsbury's en Tesco sluiten vroeg dinsdag.

Krantenwinkels Mills City Express, die werd aangevallen op maandagavond, vervroegd wordt afgesloten.

De heer Duggan werd gedood door gewapende agenten in Ferry Lane, Tottenham, na een taxi die hij op reis was in was gestopt, als onderdeel van een pre-geplande operatie.

Colin Sparrow, adjunct senior onderzoeker voor de Independent Police Complaints Commission (IPCC), vertelde de hoorzitting dat de 'complex onderzoek' zou kunnen gaan voor zes maanden.
Lijkschouwer voor het noordelijke district van de Greater London Andrew Walker verdaagde de zitting tot 12 december en zijn sympathieën aangeboden aan de familie van de heer Duggan en zijn verloofde Semone Wilson.
'Ik wil graag de leden van de familie die we zullen nauw samenwerken met de familie de heer Duggan en de IPCC gedurende het gehele proces gerust te stellen,' voegde hij eraan toe.
Onlangs is gebleken dat een 26-jarige man doodgeschoten in een auto tijdens rellen in Croydon is overleden in het ziekenhuis.

No comments:

Post a Comment